miercuri, 12 septembrie 2012

Tendinţe toamnă-iarnă 2012/2013


                   În nou sezon, în materie de modă, ne aşteaptă creaţii demne de războinici urbani, ţinute gotice şi rochii romantice. Tendinţele care se menţin şi în acest sezon sunt pastelurile, piesele peplum, rochiile cu talia căzută şi albastrul spectaculos.

                   Culorile sezonului toamnă/iarnă 2012
Roz pudrat – Pastelurile rămân pe poziţii, însă în toamna 2012 rozul este pe primul loc. Cine ne propune această culoare? Comme des Garcons şi Jil Sander sunt în topul listei.
        



Albastru regal – Albastru a fost culoarea vedetă în colecţiile Stella McCartney, Christopher Kane, dar şi Christian Dior, iar ţinutele lor sunt perfecte pentru seri spectaculoase. În plus, cum am spus mai sus, albastru merge cel mai bine, după căderea nopţii, în combinaţie cu elemente misterioase, negre.

Lucrurile pure – Albul este una dintre surprizele sezonului, mai ales că nu te aşteptai să o vezi în colecţiile pentru toamnă. Designerii ne prezintă ţinute bine definite, minimaliste, ce vin ca un aer proaspăt în masa de culori puternice ale noului sezon. Printre designeri, aduc aminte de Derek Lam, Alexander Wang şi Proenza Schouler.

Auriu & Argintiu: Culorile metalice triumfă şi în această toamnă, iar dacă vrei să scoţi la iveală adevăratul „golden child”, optează pentru nume precum Elie Saab, Michael Kors sau Prabal Gurung.

  
 Tendinţe în modă: toamna 2012

Iluzia pijama-boudoir. Noul sezon ne aduce una dintre cele mai sexy tendinţe, cu elemente „furate” de la graţia patinatorilor şi de la delicaţea balerinelor. Vorbim aici despre reinterpretarea tendinţei transparenţelor din vară şi de evoluţia pijamalelor din dormitor pe stradă. Aruncă un ochi pe propunerile dantelate Dolce&Gabbana sau Givenchy.

Goticul luxos. Se poartă pielea!

„Love Story”. În acest sezon se poartă ţinutele studenţeşti, inspirate din anii ’70.

 Vibe-ul Matrix sau cum unii creatori cred că viitorul este…viitorul. În acest sezon, filmele şi cărţile SF nu au lipsit din documentarea designerilor ca Maison Martin Margiela, Balenciaga sau Alexander Wang.

Cu şoldurile la control.
Fie că eşti mică în talie şi vrei să o evidenţiezi, fie că vrei să ascunzi şoldurile late, în acest sezon designerii s-au gândit la tine şi au creat ţinute cu efect de lupă. Gândeşte-te la această tendinţă, evidenţiată chiar şi de Stella McCartney, ca peplum 2.0.

Rochii iluzie optică.
Nu ştiu despre tine, dar eu am sesizat deja tendinţa “rochiei minune” pe covorul roşu şi se pare că ea a fost introdusă tot de designer-ul numit mai sus. Dacă Stella a reuşit, alţi designeri, precum 3.1 Phillip Lim, i s-au alăturat.

Masculin-feminin pentru diva Marlene Dietrich.
Anii ’40 se simt puternic şi în creaţiile de toamnă, iar divele moderne au de unde să se inspire pentru ţinute sexy, masculine, cu papione sau tuxedo, cum am văzut la Donna Karan.

Geci pufoase. Nu am avut cum să trec peste această tendinţă, deşi atunci când mergeam la schiat mereu le evitam. În toamna 2012, gecile pufoase, parka de anul trecut, au fost reinterpretate iar în colecţia Burberry Prorsum te vei întâlni cu varianta lor elegantă.

Aristocrat la nivel global. Una dintre cele mai spectaculoase tendinţe, dacă nu chiar “cea mai”, este cea cu vibe aristocrat care implică broderii aurii, textile cu imprimeuri de epocă, aplicaţii ca o bijuterie, venite din alte vremuri mult mai elegante. Pentru a deveni o mică prinţesă, uită-te pe colecţiile Marchesa, Jason Wu, Ralph Lauren – ah, gulere din blană.

Militar-modern. Nici în acest sezon nu scăpăm de tendinţa military, nu că am fi vrut, mai ales după ce am văzut colecţiile Victoria Beckham, Derek Lam, Proenza Schouler, Jason Wu sau Altazurra şi ele sunt numai câteva. Toamna se numără epoleţii, pare să “zică” tendinţa şic.

Elementul IT: costumul. În acest sezon nu mai ai scuză să nu araţi şic, sexy şi feminin la birou, pentru că Prada, Botterga Veneta şi Emilio Pucci ţi-au pregătit cele mai “sharp” costume. Uită de fustă, pantalonul a fost resuscitat în toamna 2012.

Imprimeuri în explozii de culori
Piesele vestimentare separate sunt cheia acestui sezon, cum ar fi o haină bufantă cu mâneci tip chimono din tweed sau o haină elegantă neagră cu două rânduri de nasturi, care are o tentă sport stil anii ’90 atunci când este purtată cu un hanorac pe dedesubt şi cu pantofi sport înalţi cu platforme ascunse.


În ceea ce priveşte materialele, în noua colecţie H&M se mizează pe diversitate. Printre materiale, vei regăsi că predominante: jerseu de lână, poplin din bumbac, catifea, mătase, mohair, piele, tweed în spic, boucle, materiale neţesute, obţinute prin lipire, jacard, materiale metalice. 



                  Pe scurt, în toamna 2012 se poartă paltoanele, curelele şi buzunarele XXL, salopetele glamour, dungile, imprimeul de reptilă, combinaţia de albastru cu negru şi nuanţa roşu a unui vin select ( nuanţa de vişină putredă ). Iar de la Gucci, la Ralph Lauren şi Armani, catifeaua pare să fie materialul sezonului.



Vă încântă noile tendinţe? Aveţi curajul de a le adopta?

Vă aştept comentariile!
XOXO
                  



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More