joi, 13 septembrie 2012

Tendinţe machiaj toamnă-iarnă 2012-2013

             Tendinţe în machiaj pentru sezonul toamnă/iarnă 2012 te îndeamnă la creativitate, la abordarea unui look nou în fiecare zi şi la personalizarea tehnicilor în funcţie de stilul abordat.

            Spre deosebire de sezonul trecut, în care norma era crearea unui look nude, “bare face”, unde tenul străluceşte de sănătate, în toamna/iarna anului 2012 vom prefera să minimizăm impactul radiant şi să ne axăm pe intensitatea privirii. *O da, lucrul pe care îl fac eu de obicei în machiaj*
           
           Naturaleţea continuă să fie un element foarte apreciat în machiaj, fie că ne referim la aspectul tenului, la evidenţierea subtilă a ochilor sau la forma sprâncenelor. Deşi vizibil mai subţiate decât era preferat în sezonul trecut, sprâncenele modelelor nu se încadrează nici în stilul boyish, nici în vreun trend de mult apus.

           Legile care ghidează aspectul sprâncenelor ţin mai mult de firesc şi de forma pe care a primit-o fiecare pe fond genetic. Aşadar, nu urmări să obţii forma clasică dacă forma sprâncenelor tale nu o îngăduie şi nici nu creiona excesiv sprâncenele pentru a te apropia de vreun etalon.

          In sezonul toamnă/iarnă 2012, este în tendinţe ca zestrea naturală să fie respectată. Până la un punct, bineînţeles. Se observă o predilecţie pentru alterarea culorii sprâncenelor în special în rândul modelelor brunete, dar nu numai. Observăm la Suno, Tory Burch, L’Wren Scott sau Calvin Klein un contrast puternic între nuanţa deschisă, aproape oxigenată a sprâncenelor şi cea naturală a părului.





      Tehnici şi nuanţe preferate

      La capitolul cromatică va există o predispoziţie pentru nuanţe cenuşii (Diane von Furstenberg), brun(Suno), bronz (Creatures of the Wind), argintiu (Altuzarra), albastru cobalt (Prabal Gurung, LAMB, L’Wren Scott), kaki (Jason Wu), verde şi portocaliu intens (Narciso Rodriguez), o revenire spectaculoasă a rozului (Donna Karan, accente la Phillip Lim) şi a altor nuanţe pastelate pentru sezonul rece. 

      Combinaţia alb-auriu este foarte populară, precum vom observa din prezentările Ohne Titel, Rodarte, Marchesa, Band of Outsiders, J. Mendel, Zero Maria Cornejo sau Theyskens’ Theory.

      Tehnica smokey eye este preferată pentru nuanţele metalice şi pentru culorile închise (negru, cenuşiu, bleumarin, kaki sau brun), iar culorile intense (verde, portocaliu, roz) au impact mai puternic aplicate crud, fără temeri legate de liniile de demarcaţie vizibile. Cel mai probabil vom adapta stilul în lumea reală şi vom purta accente de culori intense în stilul prezentat de Phillip Lim sau Rodarte.

      Restul prezentărilor s-au distins printr-un machiaj al ochilor puternic evidenţiat prin tuş.
     

     Machiajul inedit al pomeţilor

    Petele de culoare sunt mai puternice, în virtutea naturaleţii promovate pentru sezonul toamnă/iarnă 2012. Relaţia de interdependentă dintre tipul machiajului şi blush devine din ce în ce mai evidentă, astfel încât un machiaj natural va fi automat asociat cu o îmbujorare vizibilă.

       Un machiaj sofisticat, de seara, va respecta principiile discreţiei şi va fi completat de o pată subtilă de culoare pe pomeţi, iar un machiaj cald, tineresc, poate fi evidenţiat pentru aplicarea unei pudre bronzante pe obraji şi arcade, precum am observat în prezentarea Band of Outsiders.





      

   Machiajul buzelor

       Tendinţe în machiajul buzelor pentru sezonul rece readuc în atenţia noastră importanţa unui ruj roşu pentru zile negre şi a gloss-ului de buze, pentru machiajul nude. Incet încet, prezentările renegă moda rujului nude în favoarea unui gloss de buze roz, roşu sau în nuanţa piersicii, caracteristic look-ului fresh abordat în sezonul rece. 

        Nuanţele de roşu prezente sunt diverse, plecând de la roşu oranj şi ajungând până la grena, un înlocuitor rezonabil pentru rujul mov sugerat în anii precedenţi.

 

           Pe scurt :

     * Se pune accentul pe privire.

     * Rujul roşu l-a detronat pe cel mov, iar luciurile de buze renegă moda rujului nude.

     * Se impune folosirea unui blush în nuanţe vibrante, chiar şi a unui bronzer, însă se vor respecta regulile discreţiei când vine vorba de un machiaj de seară.

     * În privinţa sprâncenelor, naturaleţea rămâne şi în acest sezon.

    * Se poartă tuşul.

    * Se poartă nuanţele cenuşii şi cele pastelate, rozul revenind spectaculos în acest sezon.

      

Voi ce părere aveţi de noile tendinţe? Le-aţi adopta? 

               













Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More